Lige meget hvem du, lige meget hvor du er, så velkommen her

Lige meget hvem du, lige meget hvor du er, så velkommen her – længe leve mangfoldigheden

Ude i verdenen vil vi gerne være frembrusende med vores åbne sind, velfærdsstat, tolerance, næstekærlighed og det frie liv til at vælge, hvem vi vil være sammen med, om det er mand-mand, kvinde-kvinde eller mand-kvinde. Ofte bliver vi forarget over, hvordan omverdenen stadig lever i uoplyste samfund, hvor alt er sort hvid. Hvor religion, kærlighed, tolerance virkelig er en ensrettet motorvej, hvor der ingen afkørsler er. De skal følge normerne og værdierne, ellers er der konsekvenser ved de valg, de træffer.

Maleriet af Danmarks forståelse af sig selv, er ved at krakelere. Vi plæderer, at vi går ind for det frie valg i forhold til religion, kærlighed mm. Desværre formår vi ikke at være  så åbensindede, som vi ønsker. 

Det virker som om vi er på vej tilbage til en primitiv forståelse af vores samfund, religion og de personlige valg. 
Folk bruger homofobiske udtryk til fodboldkampe som skældsord (og i Danmark kan man blive gift med en af samme køn – hmmm). Nogle bruger ytringsfriheden til at skabe had til religion og stigmatisere et folkefærd, men er det virkelig det, vi forstår ved ytringsfrihed. Grundlæggende forstås ytringsfriheden således: ”Ytringsfrihed er retten til frit at udtrykke sin mening i skrift og tale uden andres forudgående godkendelse, og står dermed i modsætning til censur.” Jeg bliver ked af, når den bruges til at nedgøre noget eller nogle.

Andre retfærdiggør deres handlinger med, at ytringsfriheden er grundlag for deres oprør – ØV. Dette er bare noget, som er foregået de seneste par uger. 

Lige meget hvem du, lige meget hvor du er, så velkommen her. Denne sætning synger Peter A G, så fantastisk i sangen ”Danmark”. Han hylder mennesket uanset tro, kærlighed eller situation. Netop denne sætning synes jeg, vi skal til at fortælle hinanden, da det kunne være en vej til det Danmark som jeg elsker så højt. Lad os lade være med, at lade os skræmme af det uvisse. Lad os lade være med at gisne omkring alt muligt, som vi intet ved noget om. Lad os forholde os til og anerkende hinanden trods religion, seksualitet eller hvad det kunne være . 

Vi alle er mennesker af kød og blod. Vi er slet ikke så forskellige.

Alle vil gerne accepteres og anerkendes for, hvem de er og hvad de er. Uanset om de er etniske danske, 50 procent danske eller danske med anden etnisk baggrund, eller hvad dælen de er.

Dette er ikke en anledning til heftige debatter. Dette er blot et tankespil, som fylder mine tanker.

Længe leve mangfoldigheden – Peter A G             

Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg min blog

Få den nyeste blog på mail