The fastest way to get there is to go slow

Sætter mig i bilen. Drejer nøglen og finder mig til rette. Sætter mobilen i sin holder og tænder for musikken. Bilen bliver fyldt af toner fra Tina Dickow, hvor hun synger ”The fastest way to get there is to go slow”. Det lyder som en stille og rolig start, som det egentlig også er og som passer mig fint.

Nu starter bilen og NU starter det. 

Konkurrencen med mig selv sammen med min bil. 

NU tænker I, hvad kan det være for en konkurrence. 

Til de der ikke kender mig, så er jeg et utrolig stort konkurrencemenneske, som vil gøre alt for at vinde. Og jeg har så forbandet svært ved ordsproget ”tab og vind med samme sind”. Jeg kan simpelthen ikke forstå, at man kan være ovenud lykkelig og jublende over, når man taber. Men ja – det er jo nok bare mig – eller er det? 

NÅ ja. Det gælder jo bare om at være med – ja, hvis det er en leg. 

Tilbage til min daglige konkurrence. 
Ja, konkurrencen er for nogle absurd, men for mig er det blevet en sport. Nemlig – hvor lidt brændstof jeg kan bruge på min daglige tur til og fra arbejde.

Er det virkelig noget man kan gå op i tænker du nok. Egentligt kan jeg godt forstå jer.

Jeg synes bare det er vildt spændende. 

Hvor på vejen kan jeg køre i frigear? hvordan skal jeg gribe svingene an såvel bakkerne, så jeg forbrænder så lidt som muligt? Og meget mere. Det er en hel videnskab.

Jeg kan stirre mig blind på forbrugsindikatoren, hvordan gennemsnitsforbruget er pr. 100 km/l.

Det værste der kan ske er, at der er modvind eller en traktor, som ødelægger mit flow – Damm det kan irriterer mig – for så er hele køreturen ødelagt.

NU tænker du nok – hvad fanden Mikkel- Kan du ikke gå op i noget andet? Jo det kan jeg egentlig godt, men jeg går meget op i økonomi, budgetter, og mine udgifter til mit daglige forbrug. 

Hvor kan jeg optimere? Hvad skal jeg optimere? Hvordan kan jeg spare nogle penge? Eller skal jeg ændre nogle vaner?

Og lige netop dette område med bil og forbrug synes jeg er en jungle især efter det nye med el-biler osv. Jeg går nemlig og overvejer, at jeg skal skifte vores bil ud, da jeg kører om 100 km og dagen. Kan det svare sig at forsætte i den bil vi har eller skal der tænkes i nye baner? 

Kan du virkelig være lykkelig over et benzinforbrug – ja det kan jeg. De dage, hvor jeg formår at køre 24-25 km på literen så føler jeg bare, at dagen bliver en tand bedre.

Mon ikke også du har en sær hobby eller konkurrence, som du dyrker?  I skrivende stund er min rekord 25 km pr liter – som jeg nok ikke kommer til at slå, eller gør jeg?

Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg min blog

Få den nyeste blog på mail