Fluen på dope

Tankerne flyver rundt som en spyflue på dope. Hvor skal jeg lande mine tanker?

Hvor skal jeg finde ro? 

Kan jeg overhovedet finde ro?. 
Tankerne og spørgsmålene flyver rundt uden retning.

Hvor skal man starte og hvor skal man slutte?

Jeg er et menneske, som elsker at have styr på tingene, hvor planlægning, struktur og at agere rettidigt er i højsædet. Det giver mig en ro at vide, hvad der skal ske, hvornår, hvordan og hvad vi gør. Men kan man forene det med livet? Jeg må sande, at jeg kommer mere og mere ud i situationer, hvor jeg ikke kan styre, planlægge og agere. 


Jo, jeg kan godt forene min stuktur med mange aspekter i min hverdag såvel mit liv, men så alligevel ikke. Vi ved jo aldrig, hvad morgendagen bringer – vi kan have en forestilling om, hvad der sker, men hvad der reelt sker, ved vi jo ikke. 

Min indre stemme siger ofte. ”lev nu i nuet” – ja, det ville jeg også ønske at jeg kunne, men det er svært. Det er svært, at bare lade tingene komme til en og gå sin gang, når man er et bekymret. Et bekymret menneske, som ofte gerne vil have styr på tingene for at beskytte sig selv.

Jeg ved godt, hvorfor jeg ynder at have styr på tingene. Det er for at foregribe et muligt nederlag, eller at tingene bliver for uoverskuelige, så jeg træffer nogle dårlige beslutninger. Ydermere så bliver jeg nervøs, hvis jeg ikke ved, hvad der skal ske. 

Bare sådan en ting, som at tage ud at rejse – kan virkelig tricke noget i mig. Ikke helt at vide, hvordan det er at bo det sted, man vælger. Ikke have styr på flytider, lufthaven, transport, mad med mere – kan give mig uro i maven.
Jeg prøver altid at forberede mig så godt som muligt ved at undersøge alt det man kan, så jeg bedre kan overskue det.

Min bror er meget mere afslappet omkring disse ting. Nogle gange misunder ham men så alligevel ikke, da jeg ikke ville kunne være i det. Det har givet mange snakke og nogle gange diskussioner, fordi jeg i et halvt år i forvejen gerne vil have styr på fx juleaften.

Tankerne flyver stadig rundt og det bliver de nok ved med, men netop dette med at livet er så uforudsigeligt, kan virkelig tage pippet fra mig. Bedst når man selv synes det går godt, så bliver man ramt af livet alvorligheder, som nogle gange kan have fatale konsekvenser for det liv, man skal videre leve.

Og hvad gør man så, når man lige pludselig ikke er herre over de ting, der sker? Hvordan skal man finde ro? Hvad skal man sætte sin lid til? Og ikke mindst hvordan husker man sig selv, når livet viser sider, som man aldrig havde troet, man skulle udsættes for?

Mfwblog.dk

Facebook

One Reply to “Fluen på dope”

  1. Måske du kan finde din ro i naturen? Lade tankerne opløses i vinden, varmen, træernes brusen? Bagefter samle tanke-fragmenterne op og samle dem til nye stærke, modige tanker?
    Min mantra i det ukendte plejer at være “ hvad er det værste, der kan ske”, og det er sjældent særligt bekymrende! Men det er måske for mindre eftertænksomme sjæle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg min blog

Få den nyeste blog på mail