Forventningens glæde

Begejstringen er stor. Gisningen om hvad den vil bringe af lykke. Utålmodigheden banker i mit sind. Tænk nu hvis jeg eller min hustru vandt. Sikke en lykke det ville bringe.

”Skrabe-julekalenderen”. Den evindelige og hårde psykiske rejse, som fylder hver evig eneste december måned.

Drømmen om at vinde en million er altid stor. Vandt jeg en million, så ville jeg måske købe en ny bil, betale huslånet ud, måske sige jobbet op eller forsøde min hverdag eller liv. Drømmene er mange. 

Yes, jeg skrabede juletræ. Nu mangler jeg kun tre. Fristelsen kommer snigende. En fristelse om at skrabe forud. Skal man eller skal man ikke?. Et dilemma der altid popper op i mit hoved. Tag dig sammen Mikkel – ha’ nu lidt tålmodighed.

Tvivlen kommer snigende. Tvivlen om den helt store gevinst. 
Altså jeg kunne også nøjes med 50.000 kr. Prøv og tænk hvis jeg vandt 50.000 kr. Drømmene starter igen. Drømmerejser. Skulle man tage til Cuba, skulle man tage en måned til Maldiverne, eller rejse med den Transsibiriske jernbane. Ej, hvor ville jeg gerne vinde de 50.000 kr. Kufferten er stort set allerede pakket, hver gang jeg kigger på skabe-julekalenderen. Længselsfuldt kigger jeg på de uskrabede felter. Som et lyn fra en klar himmel bliver jeg ramt af mismodigheden.

Kender jeg overhovedet nogle, der har vundet en stor sum på en skrabe-julekalender ?

Hvorfor køber jeg overhovedet kalenderen? 

“Der er gennemsnitligt gevinst på hvert tredje lod, og hvisvi antager, at du har fat i et lod med gevinst på, så er chancen for, at du vinder millionen, stadig kun sølle 0,0006 procent” Kilde: Danske spil

Hvis jeg bare vandt 50 kr., så ville jeg være lykkelig. 50 kr. ville dække udgiften til denne psykologiske rejse.

Positiviteten strømmer indover mig igen. Nu mangler jeg kun et symbol flere steder. Chancen for 1 million, 50.000 kr. og 1000 kr. Lad det nu blive juleaften, så spændingen endelig kan udløses. Blikket rammer kalender utallige gange den 23. december. Drømmenes forskellige stadier indfinder sig igen. Ny bil, rejse eller en god middag med min hustru. Alle gevinsterne vil bringe lykke. uanset om det er 1 million eller 1000 kr. 

Som et lille barn skynder jeg mig ned den 24. december for at skrabe det sidste felt. ØV udbryder jeg. Ingen gevinst. Der er sgu aldrig nogen, der vinder på disse kalendere. 

Men spørger du mig op til december, om jeg gerne vil have en kalender igen i år, så er svaret ja. Ja til alle de fantastisk drømme og nedture kalenderen giver. Der er noget fantastisk over at drømme sig væk fra hverdagen, men også at blive opmærksom på, at uanset om jeg vinder eller ej, så har jeg det godt og julen indtræffer i vores lille hjem på den skønneste måde – også selvom millionen ikke var i min julesok i år. 

Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg min blog

Få den nyeste blog på mail