Tilløbet

Et nyt år har meldt sin ankomst. En ny start på et spændende og forhåbentligt givtigt og lykkebringende år. 

Det år der er gået er blevet evalueret og statussen på året kommer prompte: 2018 var et godt år. Et år hvor en masse ting blev sat i søen: Bloggen, motion, kostændring, vægttab og meget mere. Et år hvor der for mit vedkommende blev arbejdet med mine vaner, og hvor jeg måske begyndte at tage mig selv mere alvorligt. Det lyder rosenrødt og helt fantastisk, hvilket det egentlig også er. For at fortage disse ændringer, har mit tilløbet været meget længe undervejs. 

Nogen vil kalde mig en langsom starter. Andre vil måske sige, at mit tilløb var for langt.

Tilløbet var nødt til at være langt, da jeg skulle bruge mod og energi for at gøre op med en masse ting og dermed være i stand til at foretage ændringer – store som små. 

Kost og motion

Et tilløb hvor undskyldninger om at komme i gang nærmest har stået i kø. Et tilløb hvor jeg ikke rigtig vidste, hvor jeg skulle starte eller slutte. Mit personlige tilløb stoppede d. 1. juli 2018. Jeg var klar, modig og fyldt med overskud, hvilket gjorde mig i stand til at gøre op med vaner, der har budt mig et utal af samvittighedskvaler om dårlig kondi, energiforladthed og for meget på sidebenene. 

Hvad er dit nytårsforsæt? 

Spørgsmålet hænger i luften og man tænker så det knager. 

Har du ikke et nytårsforsæt?

Nej. 

Jeg får allerede dårlig samvittighed over nytårsforsæt alene ved at høre ordet. Jeg har oplevet gang på gang, at jeg har skuffet mig selv med at opstille nytårsforsæt, som jeg aldrig kunne holde. 

Betyder et nytår implicit, at man SKAL have nytårsforsæt? 

Mellem jul og nytår har jeg funderet over, om jeg skulle have mig et nytårsforsæt. Konklusionen er, at jeg simpelthen ikke kan finde noget positivt i at sætte mig et forsæt, da jeg er bange for at skuffe mig selv. Det er sket mange gange før.

Kom nu, Mikkel. Du skal da have et eller andet nytårsforsæt for 2019. 

Kan et nytårsforsæt også være, at man ”bare” vil arbejde videre på hvor man er? Uden at skulle gøre op med nogen vaner? Det føles helt forkert at tænke. Kan jeg virkelig sætte et forsæt, som ikke er baseret på at gøre op med noget, der er usundt for mig? 

Det er i hvert fald det jeg vil prøve i år 2019. Jeg vil prøve at sætte mig det forsæt, at jeg skal bygge videre på det fundament, jeg har fået opbygget det sidste halve år i 2018. Videreudvikle på min motion, kost og vægttab. Jeg vil tage mere vare på mig selv og mit forgodtbefindende. Jeg glæder mig allerede til forsættet, men mest af alt så glæder jeg mig over, at 2018 har skabt et sundt fundament for mig. Et fundament som jeg aldrig ville have været foruden. Det blev skabt  på baggrund af et tilløb hvor mod, viljestyrke og overskud viste mig vejen til ændringen – ikke blot et årsskifte. 

Mikkel@mfwblog.dk

Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg min blog

Få den nyeste blog på mail