Når det usynlige bliver synligt

Værdsat, værdifuld, værdisætte og måske endda at sætte pris på noget. Hverdagen, livet og tiden flyver afsted. Ofte glemmer jeg at stoppe op og værdsætte mit liv. Jeg bruger som oftest al for meget tid på at drømme om noget andet, som jeg tidligere har skrevet om i anden indlæg

I livet omgås vi mange mennesker. Mennesker som indgår i forskellige sociale arenaer, du befinder dig i. Dit arbejde, fritidsliv, det sociale liv og familieliv. Alle disse relationer former og påvirker dig som menneske, uanset om du vil det, eller ej. Påvirkningen er heldigvis ”for det meste” positiv. For mit vedkommende har det været tilfældet.  

Nogle personer har en åbenlys betydning for dig, og står  klart for dig, at de betyder noget. Andre personer finder man ud af med tiden, eller afsavnet, at de har haft stor indflydelse/ betydning for dig. 

Lige netop de ”skjulte” mennesker glemmer jeg at værdsætte med ord og for den sags skyld at italesætte det overfor dem. Det nager mig og en stigende dårlig samvittighed banker på døren. En samvittighed som ærgrer mig meget, da jeg altid forsøger at italesætte overfor de mennesker, jeg har omkring mig, at de har en betydning for mig. De ”skjulte” relationer glemmer eller formår jeg ikke at sætte pris på, da de måske ikke er så i øjenfaldende, som de åbenlyse. Jeg rammes af dårlig samvittighed, når det går op for mig, at det er for sent at italesætte noget. 

Jeg er i vildrede. Hvordan jeg skal forbedre mig på dette punkt? 

Hvad forsøger jeg med dette indlæg? Jo, jeg forsøger at bearbejde min dårlige samvittighed. Jeg forsøger at rette opmærksomheden mod det faktum, at alle relationer påvirker os på eller andet plan – også selvom vi ikke altid er klar over det. Om det er meget eller lidt skal være usagt.  Jeg skal i hvert fald huske at  værdsætte de mennesker, jeg har omkring mig. Hvad enten der er tale om en nær relation eller en perifer, har værdsættelsen sin berettigelse.

ALLE har brug for at vide, at de er værdsat og er betydningsfulde som mennesker – ikke på grund af det de gør, men for dem de er.

Mikkel@mfwblog.dk

Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg min blog

Få den nyeste blog på mail