”Vores liv udtrykker altid resultatet af vores dominerende tanker”

”Vores liv udtrykker altid resultatet af vores dominerende tanker” citat fra den gode Søren Kierkegaard.

Selvopfattelse/selvhadet udfordrer selvværdet i sådan grad, at resultatet bliver til en sørgelig klagesang over, hvor synd det er for en i hvert fald for mig. 

For et år siden havde jeg mange negative tanker omkring mig selv og mit liv, som desværre oftest resulterede i et negativ billede af mig selv og en sørgelig klagesang, hvor jeg hele tiden skyldte skylden på alt andet end mig selv.  

”Jeg må gerne spise chokolade, da jeg har haft en hård dag.” 

”Jeg orker ikke at træne, da min far ødelagde hele min motivation, da han døde.”

”Det er ih og åh så synd for mig.”  Listen af negative tanker er lang. 

Det hele resulterede i, at mit liv blev levet på de negative dominerende tankers præmisser, som fortalte mig, at jeg ikke var god nok, jeg var for tyk. Jeg var en undskyldning for mig selv og meget mere. Selv når folk gav mig komplimenter og rosende ord, så fandt jeg altid et modsvar indeni mig selv. 

Jeg besluttede egentlig ikke at arbejde med mine dominerende tanker. Det hele kom ubevidst i gang, da jeg startede med, at jeg gerne ville kunne løbe fem kilometer. Som tidligere beskrevet i andre blogindlæg, så har hele sundhedskampen været en hård, men en meget lykkelig kamp. 

I denne kamp var jeg bare ikke klar over, at det ikke kun var det fysiske, der ændrede sig drastisk, men den psykiske rejse var større end de 30 kilo.  


Hvad er der egentligt sket med mine dominerende tanker? 

Jeg tror egentlig ikke, jeg kan forklare, hvad der er sket. Jeg tror en komponent i processen er, at selvbilledet ændrede sig drastisk visuelt og gjorde, at jeg fik en helt anden tro på mig selv. Det sjove er bare, at når jeg kigger ned ad mig selv uden et spejl, synes jeg stadig ikke, at der er sket særlig store ændringer. Når jeg ser mig i spejlet, så viser spejlbilledet et helt andet billede, end hvad mine tanker fortæller mig.

Netop dette gør, at de gamle dominerende tanker ikke er længere væk end en dårlig dag eller en dårlig kommentar. 

Den væsentlige del i ændringen af tankegangen er: 

Jeg har bevist overfor mig selv, at hvis jeg beslutter mig for noget, og sætter alt i spil for at opnå det mål jeg gerne vil, så kan jeg mere end jeg tror. 

Netop dette har gjort, at jeg kan skubbe de gamle tanker i baggrunden. 

Jeg vil ikke tilbage til det, jeg var. 

Jeg vil fremad, og jeg vil ikke have ondt af mig selv, eller føle mig som et offer overfor mine tanker. 

NEJ- jeg fortæller mig selv, at jeg kan det, jeg gerne vil – også selvom det koster blod, sved og tårer. Jeg kan det, jeg sætter mig for, trods tålmodigheden sætter den rastløse Mikkel på overarbejde. 


Jeg vil dominere mine tanker – derudfra skabe det liv som jeg selv gerne vil udtrykke. For de tanker er det sunde liv for mig og min omverden.   

2+
Facebookgoogle_plus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *