Uden musik, ville livet være en fejltagelse

Tonerne favner, betager og taler. Sindsroen kommer stille og roligt frem. Varmen fordeles rundt i kroppen, som den smukkeste solopgang. Trancen banker på døren. En trance i det uendelige univers. Et univers jeg elsker at rejse i. 

Rejsen kan tage sin begyndelse overalt. Du behøver ikke engang at bestille en billet, taget toget eller flyet. Nej, rejser starter ligeså snart tonerne slås an. 

For mig er musikkens univers det sted, hvor jeg føler den største tryghed. Når jeg befinder mig i universet, så bliver alle udefrakommende ting irrelevante. Forventning, roller, facader, samfundsnormer spiller en mindre rolle for min eksistens.

 Det er stedet, hvor alt bliver til en legeplads, men også hvor seriøsiteten er på sit højeste. 

Hvor ord svigter, taler musikken

Musikken er og har altid været et bindeled til nogle af de stærkeste relationer jeg har og har haft i mit liv. Når jeg skal spille i band, synge og udføre noget med andre, skabes der et følelsesmæssigt bånd, som ord ikke kan forklare. 


Hvor ord svigter, taler musikken (H.C. Andersen) 

Lige netop denne sætning forklarer, hvad musikken gør for mig. 

Når jeg er i det dybeste hul, og intet kan sige – taler musikken for mig.

Når jeg er i lykkens vidunderlige rus, taler musikken for mig.

Når jeg skal værdsætte de vigtige menneskerne i mit liv– taler musikken for mig.

Og da jeg skulle tage den endelige afsked med min far – talte musikken for mig.

Solens varme stråler giver tonerne, rytmerne og sangen en direkte adgang til mit sind. Rejsen med musikken er overalt. Det giver tryghed at jeg uanset, hvor jeg befinder mig, hvad jeg skal eller hvordan jeg har det, at musikken er der. Jeg kan tage mine hørebøffer på, tænde mit anlæg, tage en guitar osv. Uanset hvad jeg vælger, så er og vil musikken altid være i mig og indenfor rækkevide. 

Uden musik ville livet være en fejltagelse (Friederich Nietzxhe) – Sådan ville det i hvert fald være for mig.

Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg min blog

Få den nyeste blog på mail