En “Tand”for meget

Kan du slet ikke mærke noget? 

Er du okay?

Puha, det ser ikke godt ud? 

Tankerne flyver rundt i hovedet på mig. Jeg ænser slet ikke, at tandlægen ser lidt opgivende ud. 

Hallo!

Tankerne overdøves af den invaliderende lyd af boret. Hele kraniet skælver i takt med min krop. Magtesløsheden lammer alt i mig. 

Mikkel ? 

Jeg fremstammer et ja.

Kunne du ikke mærke noget i din tand ?  

Jo, det kunne jeg. Smerten er dog ikke det værste, svarede jeg. 

For mig er det at gå til tandlæge en overvindelse på flere plan. Jeg tager altid mod til mig. Det kan tage flere uger endda måneder før jeg tør ringe for at bestille en tid. 

En “tand” for meget

Jeg har aldrig haft en dårlig oplevelse med et tandlægebesøg og min tandlæge er yderst kompetent og forstående. Det eneste jeg kun har dårlig samvittighed over, er det forbistrede tandtråd, som jeg glemmer at bruge. 

For mig er et besøg hos tandlægen altid forbundet med smerter, hovedpine og frygt. 

Nu tænker du, at jeg lider af tandlægeskræk, men det gør jeg ikke. Det er ikke frygten for smerterne ved et hul. 

Nej, jeg frygter den LYD, som skaber genklang i mit kranie og forplanter sig i hele kroppen. Lyden af borets skingrende diskantlyd, som ikke kun gennemborer min tand, men sender et inferno af ubehag og ørepine i begge mine ører. 

Tandlægerne er så heldige, at de også har et lavfrekvensbor. Et bor som mest af alt minder om en jordbetonarbejder, der knokler derudad med at brække et gulv op. Et gulv som ellers var stabilt inden arbejderen begyndte sit arbejde. 

Nu er gulvet splittet til atomer, hvor selv den lille harmløse murebrok nu er en kæmpe græsslåmaskine, som drøner rundt inde i mit hovedet og slår alt det sidste overskud, energi og afslappethed i stykker.

Så Mikkel. Nu er vi færdige med at bore. 

Nu skulle man tro , at jeg ville ånde lettet op. Næh nej, nu kommer deres løvsuger ind i munden på en. En løvsuger med sådan en sugeevne, at alt næsten forsvinder fra ens mund. Blod, tandrester og spyt, hvilket efterlader munden ligeså tør som ørkenen i Sahara.

Efter den utrolige operation med den skingre og lavfrekvente boremaskine slår smerterne endnu mere ud på løvsugeren. 

Endelig stopper det lydinferno, som lammer krop og sjæl. 

Det gik som planlagt, Mikkel. Du kan spise med det samme. Du skal lige være opmærksom på, at tanden kan være lidt øm og husk nu at bruge den tandtråd.

Mikkel@mfwblog.dk

Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg min blog

Få den nyeste blog på mail