Drømmen der føltes virkelig

Alt føltes så virkeligt. Det hele var lutter idyl. Hverdagen i familien gik sit sædvandelige trav. Mor, far, min bror og jeg. Den gode samtale over køkkenbordet, hvor verdenssituationen blev vendt. Lige fra hvordan man skulle isolere sit hus til politiske uenigheder.

Kødgrydernes aroma fyldte rummet med følelsen af tryghed, kærlighed og livretter. Min mor stod ved gryderne og var i færd med at kokkerere min brors og min livret – indbagt farsbrød. 

Min far sad og bladrede i sine yndlingsreklamer som fx Jem og fix, Harald Nyborg og XL-byg imens han i ro og mag mumlede i skægget, øllen på bordet og røg sin højt elskede cigaret.

BIP BIP BIP. 

Alt det der føltes så virkeligt er revet fra mig. Vækkeuret smadrer den gode stemning som en mejsel, der hamres igennem det tykkeste granit uden besvær. Nu er granittens firkant sprængt til atomer og afsavnet til den idylliske granitfirkant er stor, smertefuld men også fyldt med en masse minder.

Grunden til, at det gør så ondt at skilles, er, at vores sjæle er forbundne.
– Nicholas Sparks

Vækkeuret hiver mig ud af drømmen. Drømmen, hvor min far var vakt til live igen. Afsavnet var forsvundet og granitten stod stærkere end nogensinde før. Jeg forsøger at vende tilbage til drømmen. Slår ud efter vækkeuret som en bokser, der slår sin modstander i gulvet.  Den varme følelse i kroppen udskiftes med et adrenalinpumpende damptog, som haster efter den tabte godsvogn, og hvor vredesudbruddet er ligeså overophedet som dampen, der fosser ud af lokomotivet.  Hjertet banker og tårerne begynder stille og roligt at vandre ned på min kind.

FAR DU ER SAVNET

Lige om lidt er det Fars dag. En dag hvor vi sætter pris på vores fædrene ophav. De mænd, som er vores supermænd. De mænd som altid klarer skærene. De mænd der altid sætter sig selv til side for deres børn. De mænd, som altid står klar i kullisen, hvis lokummet brænder. 

Netop denne mand fylder stadig mine drømme med de fantastiske minder. Minder om, hvor meget jeg så op til min far og beundrede ham. 

Sæt pris på jeres forældre. Fortæl dem, at I er stolte af dem, selvom de til tider går jer på nerverne. Værdsæt at de er til stede i jeres liv og at de vil jer det bedste. De mennesker som føles udødelige er desværre dødelige. 

Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg min blog

Få den nyeste blog på mail